Joan Fuster


UNO DE LOS MAYORES TRAIDORES A NUESTRO REiNO.

Joan Fuster (Sueca, 1922-1992) . De su obra, prolífica y variada en temas, destaca por su ensayo político Nosaltres, els valencians (1962). Estudia la obra de Ausiàs March, san Vicent Ferrer, Salvador Espriu y Josep Pla, entre otros. Estructura una indocumentada teoría de la historia de los Países Catalanes. Es distinguido, entre otros galardones, con el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (1975) y la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya (1983). A título póstumo, el Consell de la Generalitat Valenciana le concede la Alta Distinció al Mèrit Cultural. (Joan Lerma)

Fue presidente de la Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (1987-1991).

Éste es el triste, pobre y vergonzoso Curriculum de alguien que pasó por ésta vida sin pena ni gloria. Un traidor a su pueblo, como el que renuncia a su madre. Descanse en Paz.

Anuncios

One comment

  1. Joan Fuster? Traïdor al seu poble? Francament em fa goig pensar que no hi hajan comentaris en aquest… el que siga açò, i sí, m’avergonye de ésser de les poques persones que malbaraten el seu temps escrivint ací però és què n’hi ha coses que em trauen de polleguera. Es pot saber quants llibres de Joan Fuster te n’has llegit tu en la teua vida? Bah! De tota manera açò em té el mateix, la qüestió és que dubte molt que la opinió literària que mereix Joan Fuster es puga descriure en … quant? Ah sí! Tretze línies! i això contant el títol, i a més en castellà en lloc de valencià. Què? Sí, he dit valencià, més que res per a estalviar-nos la inútil discussió (la qual no li trobe en realitat molt de sentit quan el filòlegs que a més són científics ja ho han deixat tot ben clar)de que dir valencià o dir català és allò mateix… I sí, per si penses cantarme la típica cançoneta de “el valencians diem eixir i el catalans diuen sortir” i totes eixes xafarderies secesionistes jo et dic abans que com parlen a Castelló(País valenciá) parlen igual al sud de Tarragona(Catalunya), que igual que parlen a La Costera(País Valencià)parlen a molts altres llocs de Catalunya, i que moltes peculiaritats de, per eixemple, La Vall de Gallinera(País Valencià) les tenen a a les Illes Balears. De manera que no en tinc res més a dir, crec no cal, simplement recordar-te que la senyera eixa de la que et sents tan orgullós no és la senyera dels valencians, i no ho dic per cap tipus de ideologia política, ho dic perquè la de la franja blava és només la de la ciutat de València. Sino per què creus que a tots els escuts dels pobles, ciutats, municipis etc del País Valencià es reflecteix la senyera quatribarrada i no la de la franja blava, eixa sens dubte és bonica i t´´e molta història, però una història que no en va més enllà de la antiga muralla.
    Un salut.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s