LOS VALENCIANOS NO HAN PODIDO TOMAR LA EIXIDA EN SU MARATON DE VALENCIA


Miles de valencianos se han quedado sin poder tomar la salida en la Maratón de Valencia Tinidad Alonso disputada hoy domingo 15 de Noviembre debido a un error de la Organización, tal y como nos relata nuestra fuente consultada.

 • Erem centenars de valencians buscant  l´ eixida, pero no hi ha hagut manera. Vàrem estar mes de 4 hores buscant, vàrem preguntar a tot lo món pero ningú sabia indicar-nos on estava l´eixida.

¿Pero qué ocurrió exactamente?.

 • Nosatres hem  estat 4 mesos preparant la prova, teníem molta ilusió per participar en ella, nos hem juntat valencians de totes les Comarques, d’Alacant i de Castelló pero, segons pareix tots teníem el mateix problema, no conseguíem trobar l´eixida, no estava senyalisada.

Pero eso no me lo puedo creer, de hecho tomaron la salida 17000 participantes…

 • Sí, això ho sabem, tot lo món ho tenia clar, pero a nosatres els valencians no varen saber indicar-nos. Els anglesos i americans tenien el seu START, els castellanoparlants tenien la seua SALIDA, fins i tot els catalans tenien el seu SORTIDA, pero per molt que nosatres buscarem la nostra EIXIDA no conseguim trobar-la. L’Organisació no va saber indicar-nos. Va ser molt dur vore cóm s’iniciava la prova i tot lo món començava a competir i nosatres els valencians, ací en Valéncia, en la prova en la que teníem mes ilusió no poder competir en ells per no trobar la nostra EIXIDA.
  Sortida

La verdad es que siendo así nos parece un fallo muy grave de la Organización pero, ¿Por qué no tomaron la SORTIDA junto con los franceses y catalanes?

 • Puix sí, ha segut molt trist vore cóm l’Organisació pensa en tots menys en nosatres els valencians, nosatres no prenguerem la SORTIDA per temor a no entendre la senyalisació durant la carrera i poder perdre-nos pels carrers de Valéncia, perque molts venien de poblacions de Castelló i Alacant i no coneixien massa ben Valéncia. Si haguera estat tot en valencià la cosa hauria segut distinta.

Bueno, ¿Y qué han hecho?.

 • No nos hem esperat a vore el guanyador. ya que hi feya un bon dia nos hem juntat tots els valencians i nos hem anat a l´Albufera a menjar una bona paella valenciana, allí sí gogem perque estava tot rotulat en valencià i no nos vàrem perdre.

¿Van a tomar algún tipo de medida?

 • Per supost que sí, hem decidit que anem a fer una colecta per a apuntar a Juan Roig i a tots els membres de l’Organisació a un curs de valencià impartit per la Real Acadèmia de Cultura Valenciana per a evitar que en el futur torne a ocórrer un fet tan greu com el  de hui, on una Organisació d’un event tan important com la Marató de Valéncia creem que no ha estat a l’altura.

senyera-cabecera1

Anuncios

23 comments

 1. A vore si ho he entés…els ‘valencians’ no han pogut còrrer la carrera perquè no posava ‘eixida’ i tu els dones veu explicant-ho en castellà…..cosa que ells este matí no entenien….. Fenomenal. Moltes gràcies per aclarir-ho. Per cert, per als francesos es ‘sortie’ no ‘sortida’….

  1. Estava esperant la típica aparició que sempre apareix a poqueta nit com les mosques acusant-nos de defendre el valencià parlant en castellá. Com veus, parlem valencià, i si el fijares una miqueta voríes que el text es una denuncia en clau d´humor dirigida cap a tot lo mon, i per a que ho entenguen está en castellá. També sabem que en francés es Sortie, pero per a fer la gràcia ho em englobat junt al català, puix tots sabem que el dialecte barceloní o català de fábrica te el seu orige a França. Gracies per llegir-ho al menys.

   1. jajaja el meu iaio,vivia en la Ribera Alta,va naixer al 1903 i deia sortim cap a…i tambe eixim,ell si que hagues pogut correr.

 2. Ahhhhh, No sabia que aquesta pàgina era irònica!!! Això ho explica tot! L’us d’eixe valencià, l’us de ‘valencià’ i castellà alhora sense cap de ordre.
  De tota manera, estic un poquet cansada de ‘ho escrivim en castellà per a que ho entenga tot el món’, si es en clau d’humor aquesta queixa es per als valencians no per als castellans que els donarà igual.
  Moltes gràcies per estar en internet escrivint en ‘valencià’, s’agraix moltissim. 🙂

  1. Esos valencianos a los 3 años de edad ya son bilingues como mínimo, hablando tanto en idioma valenciano como en castellano. En otras partes de España no ocurre éste fenómeno donde la mayoría sólo llegan a hablar un idioma e incuso mal. Estos valencianos lo que reclaman es que se rotule en su idioma natal, el valenciano. Saludos.

  1. ¿No existix?, ¿tú estás segur d´això que afirmes?. La “y” es valenciana, els nostres clasics del segle d´oar lliterari en llengua valenciana dels quals van apendre no sols els catalans si no els castellans ya empleaban la y grega. Per a amonestar a algú d´algo, tens que tindre la total cercesa que estás en lo cert, i per lo vist, tú no la tens. Salutacions.

 3. Flipeu… simplement flipeu, sabíeu que sortida i eixida son sinónims? Al igual que en Català, que també signifiquen el mateix (que casualitat xe)… voleu dir que els catalans també es varen perdre? O només us perdereu els catetos de sempre plorant perque pensen que una paraula pareix masa catalana???? Va home va!

  1. Superguerrer, un superhome com tú deuría d´haver identificat i comprés en una instantanea (memoria fotográfica es diu per als superhomes) el mensage del tetx. Quant de perjuí fa la criptonita per alguns.

  1. No et avergonyes tant dels autèntics valencians que escriuen en els normes del Puig i avergonyiste d’eixos catalanistes valencians que escriuen en els normes de Castelló o dialecte barceloní, com suponc seràs tu una d’elles.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s