Senyera


Única en el mundo con rango REAL. Tiene el privilegio de no inclinarse ante nada, ni ante nadie, ” sólo ante Dios”. Se le rinden honores militares con 21 salvas de cañonazos, como a cualquier Rey.

Es tricolor, con cuatro barras rojas sobre fondo amarillo y franja AZUL junto al mástil, con dibujo de la corona y gemas. Arriba del mástil lleva el yelmo, con “lo Rat Penat”.

La Senyera tiene su propia guardia. Cuando salía de la ciudad con el Justicia, o por cualquier otro motivo, la acompañaba siempre “El Centenar de la Ploma”. Que eran 100 caballeros armados de ballestas, y sobresaliendo en sus yelmos una pluma para distinguirse, y la protegían donde quiera que fuera.

Real Senyera

Este fresco se encuentra en las Atarazanas de Barcelona, pintado por Bartolomé Olives en 1538.

Anuncios

44 comentarios

 1. La franja azul era un trozo de tela que se ponía en el mástil para enganchar la senyera. Vete a l’Estació del Nord de Valencia y el los relieves modernistas con senyeras a ver si ves alguna franja azul.

  T’ho escric en el teu idioma per a què ho entenguis clarament.

  1. Según algunos historiadores medievalistas, cuando la Corona de Aragón conquistaba territorios dejaba su bandera, como trofeo de conquista, con un distintivo particular para ese territorio. De ahí la franja azul para Valencia y la franja morada para Baleares.

 2. Hola “Claro que si”, jo tinc dos idiomes “mare”, un el valencia i l´altre l´espanyol o “castella” com l´anomenen els nacionalistes.

  Entenc perfectament el valencia, de fet el parle habitualment, valencia de poble, com diuen ara els mes espabilats, els del valencia de academia.

  1. donç el que es escriure ni puta idea, tio. d’academia, borinot.
   Y por cierto, lo del castellano no lo dicen los nacionalistas sino la Constitución Española en su artículo 3.1, ignorante.

 3. foteu pena valencians blavers! una web que parla de la glòria de la llengua valenciana, en castellà? demostreu la vostra coherència! apa, seguiu cavant el vostre propi fossar, i sobretot mai deixeu d’adorar les espanyes que tant us anniquilen a tots els nivells. RUCS!

 4. Algú em pot traduir el que diu…:

  un de per aquí
  Octubre 22, 2008 a las 11:30 pm
  foteu pena valencians blavers! una web que parla de la glòria de la llengua valenciana, en castellà? demostreu la vostra coherència! apa, seguiu cavant el vostre propi fossar, i sobretot mai deixeu d’adorar les espanyes que tant us anniquilen a tots els nivells. RUCS!

  que eres de Gramanet? pq xato, es imposible que ta uela parlara aixina!!

  La gent com tu sol vindre per dos camins:
  1. es català
  2. es de pares xurros i parla català, que es l´unic que coneix ja que li ho ensenyaren a la escola. (ja que es imposible que siga descendent de familia valenciana que parle aixina).

  PD: dime quin iaio o iaia parla aixina? algun coneix algún? clar, que no siga català..

  Bo, casi millor tires de Sinarcas en amunt i el quedes per allí.

  Adeu

 5. Enhorabona per la wep amic, té molta calitat. Ad eixe analfabet que contradiu la Senyera no estaria gens malament que lligguera, entre atres, el famós llibre Tradado de la Real Senyera: Senyeras valencianas y pendones catalanes del gran Ricardo García Moya… I expressat com consideres: en valencià, castellà o anglés que ya saps com són els pancatalanistes; per ad ells si escrius en castellà eres un renegat, si escrius en valencià i no en català escrius en faltes d’ortografia, si escrius en anglés no t’entenen. No importa la forma, sino el contingut.

 6. si voleu recuperar la identitt de la nostra terra perque posseu la pagina en castella i no en valencià? .sou fatxes amagats en eixe sentiment regionalista

  1. Pero Pepe, ja esta be de tanta demagogia. Estic cansat de escoltar sempre els mateixos arguments. L´aigua de l´Ebre es per a camps de golf, tan valencians que sou i perque no parleu en valencia… i per a acabar, quant a algu se li acaben els arguments, sempre utiliza la paraula fatxa. En fi, el deixe que llitges tranquilament el teu diari “Avui”, segur que tambe eres del Barça.

  2. Ché Pepico, ¿perqué no proves a ‘deskulturiçarte’ de la merdeta catalanera que t’envolta? Fas una pudor que es masa, chiquet. Deixat ya de fer el brófec i no sigue tan tarambana, recollóns.

  3. Molt bé. Jo sóc del Maestrat, per tant parlo amb “tortosí”, com tota la gent del nord. però pels blaveros de l’Horta, la Valldigna i de per ahúi baix, no serem mai res més que pancatalanistes…. Tan difícil és rebatre amb arguments i dades reals (El regne de València mai sempr va tenir els seus furs , com el Regne d’aragó i els Usatges de Barxcelona als comtats) i que cinc segles d’ocupació castyellana mos han fotut a tots els que erem la corona d’aragó???

  1. Fabra, Camps, Barberà, Tàrrega, Guaita, Camarasa, Zaplana Tots originaris de València i Múrcia!!!…. D’0n provenen estos “apellidos”, ja que si dic “cognoms” direu que es catalanita… (sense tenir en conte que Cognomen” ve del llatí, “Romance ” com he llegit per antes per ahí dalt…)

 7. Hola a tots el NAZIonalistes catalans.

  Una de les coses que mos caracterisa als valencians és que som i serem un poble transigent en la resta de pobladors d’Espanya. Mosatros som capaços de demostrar apreci per dos de les llengues més parlades d’Espanya, el Valencià i el Castella.

  Esta ueb està molt be, però es de veres que es podria esciure més en Valencià, per que ho tenim tot: programes traduits que poca gent utulisa, llibres en valencià que poca gent llig, una llengua en la que molta gent parla, però poca escriu, lo primer promocionar lo nostre!!

  Està més que sabut que els NaziOnalistes catalans parlen Valencià, això ho diu l’història, però ells tenen més diners per a dir mentires, jejeje, de moment, per a combatir als Nazis tenim que fer com ells fan, editar llibres, fer publicitat, i promocionar la nostra llengua, no anar sempre creant confrontament…anunciar als quatre vents que a Aragon de l’Est o Valencia del Nord també parlen Valencià.

  Vera.

  1. Jo estic d’acord an tu!! Els catalans del nord parlem Valencià!!! Ës que es la mateixa, si senyor!!! Cada comarca “en” la seua variació dialectal, des del roselló dins a Guardamar. El que NO estic d’acord ees que mai em sigut un sól poble. des de la conquesta de Jaume I, cada territori ha tingut la seua pròpia jurisdicció, òrgans de govern, etc. I, per cert, valenciamsns, mallorquins i aragonesos estaven a les muralles de Barcelona al 1714.

 8. CORDIAL SALUDO
  A QUIEN PUEDA INTERESAR
  DESEO ENCONTRAR UN CONTACTO EN ESPAÑA, PUES MI ABUELA ERA CIUDADANA ESPAÑOLA, QUIEN VINO A COLOMBIA A MEDIADOS DEL SIGLO XX Y SE ESTABLECIO EN EL CENTRO DE NUESTRO PAIS Y ME ENCANTARIA ENCONTRAR FAMILIAS EN ESTE HERMOSO PAIS. MUCHAS GRACIAS, SI ME CONTESTA ESTE CORREO, COMO HACERLO? POR FAVOR SI LO SABE GUIEME.
  QUE EL ETERNO LE BENDIGA.
  ATTE.
  TERESA RESTREPO VALENCIA
  teresa.restrepo@hotmail.com

 9. Hola a todos. Soy Valenciano y me siento valenciano por los “tres” costados porque por el cuarto no lo llevo muy bien. Por razones laborales, vivo fuera de Valencia desde que tenía 17 años, mis padres no son nativos ni hablan la lengua valenciana. Me resulta penoso que cada vez que voy a “mi tierra” me tenga que topar con carteles informativos, anuncios de periodicos, explicaciones en las fallas etc… todo en valenciano. Si no lo pueden hacer por los que no sabemos el idima, háganlo por el turismo. Que siga todo igual pero escríbanlo en Valenciano y en castellano. Si se puede háganlo también en Inglés que es el idima universal (de momento… el chino se acaerca). El turismo se lo agradecerá y yo también. Resulta muy doloroso escuchar a la gente decir… “las fallas… es una fiesta para ellos… está todo en valenciano y si te quieres enterar has de comprar libros que te lo traducen”. Un saludo de”un valenciano” Pakho.Flores

 10. està estudiat i demostrat, a nivell sociolingüístic que la convivència de llengües faça que la majoritària acabe per arraconar la minoritària
  defensem la llengua, per favor
  després ja li posarem el nom que vulguem
  i, si no ens aclarim, potser haurem d’anar als estudiosos universitaris, que ens tiren una mà

 11. No es per res, però si a València es parla el “valencià”, amb tots els respectes, es per que en el seu moment van reocupar les terres uns catalans i uns aragonesos… una mica de respecte per les llengües, una mica de respecte per la historia i una mica de respecte pels veïns que os recolzen a vosaltres més que vosaltres mateixos.
  Salut i bona vida!

  1. Hola Rth,
   Per això teniu que recurrir a Raimundo Lulio que era Mallorquí i a Ausias March, Joanot Martorell, Sor Isabel de Villena i demés escriptors valencians per a poder tindre vosatros els catalans un poc de lliterarura. Una de dos, o ens vau enviar a repoblar els catalans mes llistos a Valencia i es van quedar els mes burros allí o no entenc que apenes 100 anys despues de la reconquista Valencia fora el foco de cultura mes important d´Europa mentre que Catalunya no era res, es mes, no s´anomenaba ni Catalunya i allí sols es parlaba el provenzal. El català es un invent d´un quimic anomenat Pompeu Fabra que no fa mes de 100 anys va agarrar un dialecte del provenzal (el barceloní) i per art de magia el va convertir en un idioma. A partir de ahí, a robar la cultura dels veins aragonesos, mallorquins i valencians.

  2. Pero fill meu, encara estàs en lo de però (que es: pero); València (que es: Valéncia); en això de amb (que es: en); pero si els catalans encara no existieu en aquells temps… Chè, chè i chè, quin cas; encara vas en la historia (si es: l’historia); encara en vosaltres (si es vosatres, o vosatros).

   Senyor, senyor… cóm té de ser. I aixina vas pel mon, fill meu… i dius que mos esteu defenent… ¿en qué, carinyet? En fervos amos de un riu que sent espanyol, pel motiu de que banya les terres teues, nos mos voleu donar ni gota??? Chè chiquet ¿per quin motiu no te passeges un poquet i et dones conte de que teniu un seny que es de furtavaques?

   Quan conegau la veergonya i una cosa que es diu honorabilitat… voràs que es de verdadera desvergonya lo que esteu fent en Espanya i sobre tot volent aprofitarvos de les glòries de la lliteratura i de la llengua valenciana.

   Que ho passes be… amiguet valenciá del nort del regne… pero a vore si eres capaç d’obrir els ulls i et donarás conte de que parleu en un valencià prou modificat.

   De totes les maneres, rep un abràç d’un valencià.

 12. Uffff!!! No os cansa ya siempre el mismo rollo?
  He leido el apartado del Palacio de Ripalda y me ha encantado, al igual que el de Ricardo tormo, pero me ha decepcionado bastante este, considero que no aporta nada y solo sirve para restar calidad a la web. Basta de enfrentamientos inútiles entre valencianos. Ho escric en “espanyol” per a que ningú puga treure el temeta de si “panca” o “blavero”. Salut!!

  1. Visca, no… en lengua valenciana se dice y escribe Vixca, con x.

   Muy bien por lo de “espanyol”, en lugar de “castellano”. A ver si por fin aprenden los tarugos enemigos de España.

   Un abrazo.

 13. No son Valencianos, son catalanes disfrazados de Valencianos (inmigrantes Franceses), que quieren subyugar la identidad del Reino de Valencia bajo el dominio político y cultural a unos países inventados, los países catalanes.

  Por lo que respecta al Español, hace muchos años que dejo de ser Castellano, durante los últimos 500 años América a contribuido al enriquecimiento de esta gran lengua tanto como España, por lo que realmente es la lengua Hispan. Si ustedes no la quieren nos la quedamos nosotros, pero no la ensucien hablando de ella o intenten robárnosla rebajándola a la categoría de lengua local.

  Con todos mis respetos, la imagen que transmiten al mundo con todo esto da pena a los que les queremos y risa a sus enemigos, se están ustedes autodestruyendo.

 14. Quise decir lengua Hispana. Por cierto David, me gustaría hablar contigo de uno de tus dominios, si te parece mándame un correo electrónico y hablamos.

 15. Ni ha per llogar-hi cadires. Dir que el català és un invent de Pompeu Fabra o un dialecte del valencià, que Llull era mallorquí….Doncs sí, era mallorquí, nascut el 1232, només tres anys després de la conquesta de Mallorca, i és clar, la seva obra no està escrita en català, tot i que els seus pares eren de Barcelona, perquè el català, llengua dels primers pobladors de Mallorca, en uns pocs anys havia desaparegut i…. ja s’havia transformat en mallorquí!!. I que hem de dir del valencià…, doncs el mateix, que València va ser conquerida per catalans i aragonesos, normal, avui el que es parla a Valencia només pot derivar de l’aragonès, perquè el català, claríssim!, és un invent de P. Fabra. Les Homilies d’Organyà(finals del dotze-principis del tretze), considerat el primer escrit conservat en qualsevol de les llengues peninsulars actuals, que les bombin. Que en Jaume primer parla en català a les corts de Barcelona del 1228 referint-se entre altres coses a que s’ha de conquerir Mallorca, no res, una flor no fa estiu. I apali arriben arag. i cata. i per art de màgia, com a Mallorca, només conquerir València neix una llengua nova, el valencià, que mai ha tingut a veure amb el català. L’aragonès hi és perquè els aragonesos varen participar en la conquesta i el valencià perquè els catalans, en el fons tots ho sabem, ja parlaven valencià abans de conquerir valència, evidentíssim.Tant i fa que els cognoms siguin els mateixos que a Catalunya, o que la història, reescrita per catalans, pensareu, digui que ells varen ser els principals protagonistes.
  I que passa amb la llengua catalana actual que tant s’assembla a la valenciana. Doncs res, que els valencians quan tornaven a veure els parents catalans els ensenyaven valencià, perquè els catalans pobrets, parlaven una barreja indesxifrable i estranya de musulmà, llatí i polac….i així va esdevenir com el català passà a ser un dialecte del valencià!.
  La senyera també la voleu d’orígen valencià, suposo, però crec que això, en tot cas, ho parlarem amb els aragonesos.
  I que hem de dir si tots els Comtes de Barcelona, Jaume l inclós, fins arribar a Martí l’Humà varen ser enterrats a terres catalanes…. , recoi de catalans!.
  Però sempre ens quedarà Peronella, la dona de Ramon Berenguer lV, la mestressa de tot plegat, és de suposar que va ser enterrada a l’Ara….la catedral de Barcelona? i en ramonet..,a Ripoll?, però no eren els aragonesos els que manaven després de la unió Arag-Cat?
  Res home , que ja sabem que catalunya era aleshores un destí turístic de primer ordre i els reis de totes les contrades hi anaven a morir i a reposar-hi per sempre més
  Ara bé, evidentment avui València i Catalunya són dues comunitats diferents, amb interessos diferents i amb conflictes d’interessos i competència constants.
  I no m’oblido que al quinze, València era el més fort, dinàmic i il-lustrat regne espanyol, cada cosa és cada cosa.

  1. Primer que res, demane disculpes per comentar ací després de tant de temps sense comentar ningú.
   Segon, senyor Ramon, anem a deixar-mos de tonteries:
   1. Catalunya no existix com a entitat política fins a 1521, quan l’emperador Carlos I nomenà virrei de Catalunya a l’arquebisbe de Tarragona. En l’época de les conquistes aragoneses, no existia més que la Marca Hispànica, territori subyugat al regne franc, format per diversos comtats que parlaven un mosaic de dialectes del provençal, que més tart donarien el català. Aixina que no podia existir el català ni en la conquesta de Mallorca ni en la de Valéncia

   2. En Valéncia ya teníem una llengua romanç que s’escrivia des del sigle X (en les harges mossàraps), i per tant, se parlava des de molt abans. La proporció de soldats de la Marca Hispànica que vingué és, segons l’historiador Antonio Ubierto Arteta, inferior al 5%. Ademés, un punyat de soldats analfabets són incapaços de transmetre una llengua, i menys encara una que ni existia.

   3. ¡Ah! Les famoses Homilíes…Segons l’historiador català Martí de Riquer, estaven escrites en PROVENÇAL, a l’igual que qualsevol escrit d’eixa zona en eixa época. Lo que és un invent fabrí és el català actual, que, basant-se en el barceloní, agarrà moltíssims arcaísmes valencians de l’época clàssica, i molts galicismes.

   4. Jaume I no parlava català, perque era de Moltpellier (Aragó per eixa época).

   5. El blau de la senyera mos el donà el rei Pere el Cerimoniós, allà pel sigle XIV.

   6. ¿Unió Arag-Cat? Voldràs dir l’absorció del comtat de Barcelona dins del Regne d’Aragó. Perque Catalunya no existia en eixe moment, ni mai fon un regne.

   7. I en quant als llinages, això no demostra res. ¿Quànts moviments demogràfics han hagut durant tots la història.

 16. molt be, doncs M’es igual si lo que parlo es un dialecte del Valencià, pero tot i que Us dolguies Aixi … Son la MATEIXA LLENGUA!!!!!!!!!!! Ja hi han 23 sentencies judicials que Aixi ho acrediten….. Digeu que parlo Valencia modificat? Doncs be…. Que parlo Barceloni? Genial…. PERO SON LA MATEIXA LLENGUA!!!!!…. Aixi q deixem-nos. D’osties i unim-nos. I deixem de caure en comfrontacions absurdes promogudes pels Peperos…. nomes feu q estar orgullosos de la vostra bandera. I. Que sou. LO REGNE… I DE QUE SERVEIX SI DESPRES US PROCLAMEU ESPANYOLS!!!!!! Quan aquests espanyols i Peperos l único faran es exterminar el valencià eimposar el castella per pebrots…… Quin país. Deu Meu

  1. Deixa’t de dogmes. El català i el valencià no són lo mateix, per molts diners que se gasten per a que intente dialectalisar-se el valencià. Tenen orígens diferents, evolucions paraleles, pero diferents, consciències sociollingüístiques diferents, i lliteratura diferent. El valencià és filla del llatí, mentres que el català és neta del llatí (filla del provençal).
   I encara que foren la mateixa, ¿qué? Tenim dret a que se mos reconega com a llengua. I encara aixina no mos uniríem a vosatros ni farts de vi. ¿Canviar els lladres de Madrit pels lladres de Barcelona, i anar més encara de cul econòmicament? No, gràcies. I no crec que a molts els agrade anar en companyia d’uns xenòfobs tan radicals com vosatros.

 17. Pero mira que son collons en lo de paisos catalans es que no parareu mai governeu lo vostre i no se fiqueu en casa del demes ,que no teniu orelles els catalans?com collons digueu que parlem lo mateix ‘ jo año dos vega es a Barcelona i casi no vos mantenía

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s